MusicalTalentSkolen_logo_lys

Om MusicalTalentSkolen

Få talentudviklingsundervising i dans, sang, musik og teater fra professionelle aktører med erfaring fra musicalens verden

MusicalTalentSkole Nyborg er et talentudviklingsprogram indenfor sang, dans, musik og teater for unge mellem 16 og 18 med tilknytning til Nyborg Kommune.

Det er et tilbud under Nyborg Ungdomsskole i samarbejde med Nyborg Musikskole og en række lokale aktører og professionelle scenekunstskoler og teatre. Vi er nu klar til at tage det andet hold ind i MusicalTalentSkolens historie.

Talentskolen er et to-årigt undervisningstilbud, hvor man udelukkende modtager undervisning af professionelt uddannede undervisere. Det kunne fx være fra musikkonservatorier, skuespilskoler eller musicalakademier i ind- og udland.

MusicalTalentSkolen ledes af Jesper Nielsen, som kan træffes på 22 27 87 42 eller jen@nyborg.dk for spørgsmål.

Undervisning

Undervisningen består af seks ugentlige lektioner fordelt over fire semestre á 15 uger. Der undervises fire lektioner onsdag aften samt én lørdag eller søndag pr. måned i otte lektioner. Undervisningen er delt ind i firehovedfag.

Dans
Der undervises primært i jazz og ballet. Først teknik og siden koreografier. Undervisningen kunne også indeholde fx pilates og yoga samt introduktion til andre stilarter.

Drama
Undervisningen består af improvisationsøvelser, nultekster, dialogarbejde og mindre stykker. Underviseren vil især bruge Meisner-teknik samt et mindre mål af Method Acting og fysiodramatik.

Sang
De studerende tilbydes soloundervisning på Nyborg Musikskole for en mindre egenbetaling. På holdet undervises der i kor, samt rytme-, node- og hørelære. Der arbejdes også med Acting Songs.

Tværfag
Herudover kan de studerende blive introduceret til teater- og musicalhistorie, dramaturgi, kost & ernæring samt andre relevante emner.

Ture
Flere gange hvert semester tager vi på ture for at se forestillinger. Der er allerede nu lavet aftaler om, at kunne se forestillinger på Fredericia Teater med mulighed for rundvisning og møde med skuespillerne. Vi kommer også til at se visninger og pakhuskoncerter på Musicalakademiet i Fredericia samt visninger på Musical Basecamp på Snoghøj Højskole. Vi arbejder hele tiden på at få flere samarbejdspartnere.

På 3. semester er der en egenbetalt studietur til London. Her ser vi 1-2 forestillinger pr. dag samt besøger musical- og teaterskole og får undervisning.

Visninger og forestillinger

I løbet af hvert semester vil der være en række offentlige visninger, som fx små koncerter. Første og andet semester slutter med en offentlig semestervisning, hvor publikum kan se semestrets koreografier, små stykker og korværker mm.

På fjerde semester er der en afslutningsforestilling i samarbejde med Teatergruppen Fidus. Her kan der være åbne auditions til ekstraroller, voksenroller og evt. ensemble.

Optagelse

Der optages op til 16 studerende hvert andet år. Det tilstræbes at mindst 1/3 af holdet er mænd.

Til audition skal man have forberedt en sang hjemmefra, som man gerne vil synge for panelet. Man skal selv medbringe noder. Det behøver ikke være musical, men det er en fordel. Nyborg Bibliotek har fx en del musicalnodebøger, som kan kigge i, ligesom vi tager vores eget nodebibliotek med. Man skal også vælge én af de monologer, vi har lagt op, som I skal kunne udenad. Derudover skal man lære en kort koreografi, som man viser for panelet i mindre grupper. Der vil også være en række improvisations- og teaterøvelser, som man laver i mindre grupper.

I hvert af de tre fag får man en karakter fra 0-5, hvor 0 er uegnet til optagelsen og 5 er særdeles velegnet. Man skal mindst have 9 i samlet karakter for at kunne blive optaget, fx 2 i dans, 3 i drama og 4 i sang.

Undervisere

Alle undervisere på MusicalTalentSkolen har selv en professionel uddannelse i de fag, de underviser i fra fx skuespilskoler, musikkonservatorier eller musicalakademier i ind- og udland. Vi søger hele tiden nye undervisere. Du behøver ikke binde dig for flere måneder – det kunne fx også være en workshop en enkelt dag. Hvis du er interesseret så send et CV og forslag til, hvad du kunne undervise i til jen@nyborg.dk

Jesper Nielsen

Jesper Nielsen
Uddannet fra Skaarup Seminarium. Jesper er leder og koordinator af MusicalTalentSkolen. Herudover er Jesper tovholder på skolens offentlige visninger og forestillinger, ledsager de studerende på deres ture i ind-og udland samt underviser i musicalhistorie.

Louise Knudsen

Louise Knudsen
Uddannet fra Syddansk Musikkonservatorium. Louise underviser i kor samt høre-, node- og rytmelære. Louise er desuden en del af koordinationsgruppen for MusicalTalentSkolen.

Heidi Scheibye

Heidi Scheibye
Uddannet fra Det Danske Musicalakademi. Heidi har bl.a. medvirket i Den Eneste Ene, Odense Teater; Singin’ in the Rain, Det Ny Teater; Aladdin og Den Lille Havfrue, Fredericia Teater. Heidi underviser bl.a. i dans, drama og Acting Songs. Heidi er desuden en del af koordinationsgruppen for MusicalTalentSkolen.

Katrine Daugaard

Katrine Daugaard
Uddannet fra Syddansk Musikkonservatorium. Katrine underviser til dagligt på Nordfyns Musikskole, men har en lang række udgivelser bag sig og har bl.a. medvirket i Dansk Melodi Grand Prix og Made in Denmark. Katrine underviser på MusicalTalentSkolen i solosang.

Allen Wildes

Allen Wildes
Uddannet fra bl.a. Steps & Broadway i New York. Allen har arbejdet som koreograf på shows med bl.a. Christina Aguilera og Black Eyed Peas og har koreograferet kæmpe danseshows i Shanghai i over 10 år, bl.a. So you think you can Dance – China. Allen bor nu i Odense med sin danske mand og underviser på MusicalTalentSkolen i dans.

Sune Svanekier

Sune Svanekier
Uddannet fra Guildhall School of Music and Drama i London. Sune har virket som skuespiller i mange år , men er nok især kendt for sit store arbejde med at skrive og instruere musicals og står bag nogle af de største danske musicals som Atlantis, Von Scholten og Skammerens Datter. Sune underviser på MusicalTalentSkolen i Drama.

Ulla Ankerstjerne

Ulla Ankerstjerne
Uddannet fra Odense Teaters Elevskole. Ulla har medvirket i en lang række forestillinger, især ved Odense Teater og har også arbejdet som instruktør.. Herudover har Ulla undervist på bl.a. Det Danske Musicalakademi og Skuespilskolen i Odense siden 2001. Ulla underviser på MusicalTalentSkolen i Drama.

Lise Nees

Lise Nees
Uddannet fra Det Fynske Musikkonservatorium. Lise bl.a. medvirket i musicals som Les Miserables og The Sound of Music og har desuden udgivet flere bøger om sang. Lise har derudover i flere år været tilknyttet Det Danske Musicalakademi som underviser og censor. Lise underviser på MusicalTalentSkolen i Sang og Sangvalg.

Bjørg Gamst

Bjørg Gamst
Uddannet fra Det Danske Musicalakademi. Bjørg er fastansat ved Fredericia Teater og har haft hovedroller i en lang række af teatrets produktioner, herunder Avenue Q, De Tre Musketerer, The Drowsy Chaperon og Den Lille Havfrue. Bjørg underviser på MusicalTalentSkolen i Auditiontræning.

Lars Mølsted

Lars Mølsted
Uddannet fra Det Danske Musicalakademi. Lars er fastansat ved Fredericia Teater og har haft hovedroller i en lang række af teatrets produktioner, herunder Avenue Q, De Tre Musketerer, The Drowsy Chaperon og Mit Livs Historie. Lars underviser på MusicalTalentSkolen i Auditiontræning.

Billede Patrick-Terndrup_2

Patrick Terndrup
Uddannet ved Det Danske Musicalakademi. Patrick er en af Danmarks travleste musicalperformere og dansere med en lang række roller i fx Hairspray, Grease, Aladdin og ikke mindst i Young Frankenstein, som han modtog en Talentreumert for. Patrick underviser på MusicalTalentSkolen i dans.

Billede Soren_Scheibye_2

Søren Scheibye
Uddannet ved Det Danske Musicalakademi. Søren har haft en række større roller på Fredericia Teater de senere år, bl.a. hovedrollen i Mit Livs Historie, Man in Chair i The Drowsy Chaperone og som mågen Skralde i Den Lille Havfrue. Patrick underviser på MusicalTalentSkolen i step.

Elever

Kontakt os

Hey! Send os en besked, så vender vi tilbage hurtigst muligt.

Not readable? Change text. captcha txt