
Den 3-årige ungdomsuddannelse
Genåbning af STU’en på Nyborg ungdomsskole
Resultatet af regeringens forhandlinger om fase 2 af genåbningsplanen resulterede i, at STU’en skal åbne igen i det omfang, det er muligt ud fra sundhedsmyndighedernes retningslinjer.
I løbet af uge 20 vil alle elever/forældre/pårørende modtage nærmere besked i eboks om genåbningen.
________________________________________________________
Særligt Tilrettelagt Ungdomsuddannelse er en 3-årig ungdomsuddannelse for unge under 25 år med særligt behov for en individuelt tilrettelagt ungdomsuddannelse
Tryk på denne folder for at læse meget mere om STU-uddannelsen:
Om ungdomsuddannelsen
Loven om den 3-årige ungdomsuddannelse trådte i kraft i 2007.
Formålet med uddannelsen er, at de unge
- lærer at leve så selvstændigt og aktivt et voksenliv som muligt
- udvikler faglige kompetencer, så de bedre kan få et job eller en uddannelse
- udvikler sociale kompetencer, så det bliver lettere at leve i samspil med andre
- opnår personlig udvikling og indsigt i egen situation og muligheder
- får kendskab til nærmiljøet og omverdenen
Gratis undervisning og transport:
Den 3-årige ungdomsuddannelse er gratis for de unge. Bor de mere end 11 km væk, kan de få dækket deres transportudgifter. Hvis de har brug for det, har de mulighed for at få gratis handicapvenlig transport.
Her underviser vi
Her underviser vi unge på den 3-årige ungdomsuddannelse:
- Nyborg Ungdomsskole, Ringvej 1B
Om undervisningen
Vores ungdomsuddannelse har fire ben:
- Den alment dannende skoleundervisning, hvor vi bl.a. arbejder med dansk, matematik, samfundsforhold, kommunikation, konfliktløsning, sociale spilleregler, tolerance, selvværd, selvtillid, personlig udvikling, krav og forventninger, etik og moral.
- Praktisk træning og jobtræning, hvor vi bl.a. arbejder med praktiske arbejdsopgaver, tilrettelægning af opgaver, samarbejdsevne, ansvarlighed, virksomhedsbesøg, erhvervspraktikker og afklaring af de unges arbejdsevne.
- Bo-træning hvor vi bl.a. arbejder med selvstændig livsførelse, madlavning, hygiejne, rengøring, pengeforståelse, økonomi og brug af offentlige tilbud. Der vil for nogle elever være muligt at bo på Carlsmindekollegiet
- Fritidsaktiviteter, hvor vi bl.a. arbejder med idræt, musik, billedkunst, brug af offentlige tilbud samt sociale kontakter og netværk. Vi har egen café, hvor de unge mødes og hænger ud.
En del af undervisningen foregår i særlige projektforløb, mens andre dele foregår i mere traditionelle undervisningssammenhænge. Som undervisningssteder bruger vi bl.a. klasseværelser, værksteder, idrætsfaciliteter, byen, naturen og virksomheder.
Vi underviser primært i små grupper, hvor de unge er sammen med ligestillede. Antallet af hold varierer og tager udgangspunkt i de unges behov.
Kontaktlærer
Hver elev har en kontaktlærer, som følger den unge gennem uddannelsen. Kontaktlæreren står for den individuelle undervisningsplan samt for en del af undervisningen og deltager sammen med den unge i årlige møder om den overordnede uddannelsesplan.
Se video om uddannelsen
Sådan bliver du elev
Vi optager nye elever i januar og august. Optagelse sker gennem Ungdommens Uddannelsesvejledning. Efter henvendelse til UU arrangeres et formøde med rundvisning, og der er mulighed for to ugers praktik, hvor den unge kan prøve uddannelsen og sammen med os vurdere, om den er relevant for ham/hende.
Starten på uddannelsen
De første 12 uger er et afklaringsforløb, hvor vi afdækker den unges ønsker, kompetencer og muligheder.
På den baggrund udarbejder Ungdommens Uddannelsesvejledning sammen med den unge og hans/hendes nærmeste en overordnet uddannelsesplan, hvorefter Nyborg Ungdomsskole sammen med den unge udarbejder en individuel undervisningsplan.
Undervisningsplanen indeholder bl.a. undervisningens mål, elementer, form og indhold, tilrettelægning, omfang, gennemførelse samt praktikperioder.
Der bliver lagt stor vægt på de unges egne målsætninger, og målene samt vejen dertil bliver løbende evalueret for at give de unge ejerskab til uddannelsen.
Personale
Vejleder og pædagog
Thomas Bastholm
tlf. 2466 8883
Lærer
Karin Korsbak
tlf. 6333 8160
Pædagog
Gitte Thomsen
tlf. 6333 8160
Lærer
Lars Foldrup
tlf. 6333 8160
Pædagog
Mona Andersen
tlf. 6333 8160
Lærer
Kim Mikkelsen
tlf. 6333 8160
Pædagog
Mette Pyszko
tlf. 6333 8160
Lærer
Morten Hasseriis
tlf. 6333 8160
Lærer
Lars Morthorst
tlf. 6333 8160
Pædagog
Martin Clausen
tlf. 6333 8160